Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری یک سازمان دولتی است که زیرنظر قوه مجریه فعالیت می‌کند و اکنون سکان این معاونت در دست انسیه خزعلی است؛ اکنون حدود صد روز است که از آغاز به کار این معاونت گذشته و علاوه بر اینکه خزعلی برای بررسی مشکلات زنان در همه سفرهای استانی رئیس جمهور حضور داشته، اقدامات دیگری از  جمله توانمند سازی زنان و جلوگیری از طلاق و همچنین اشتغالزایی زنان انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین سبب تصمیم گرفتیم تا گفت‌وگوی صمیمانه‌ای را با معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری داشته باشیم تا بیشتر درباره اقدامات این معاونت بدانیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: لطفا اقدامات صورت گرفته در معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری تشریح کنید؟

خزعلی: ما دیرتر از ورزا کار خود را شروع کردیم و در این مدت تلاش کردیم ارتباط خوبی با بخش‌های مختلف داشته باشیم، همچنین با صاحب‌نظران حوزه خانواده، جمعیت، تربیت فرزند گفت‌وگو‌های مختلفی را داشتیم. در پی این دیدار‌ها و نشست‌ها، برنامه‌های جامعی را برای آینده تدوین و با کارشناسان و صاحب نظران در طراحی و تدوین این طرح‌ها همکاری کردیم و نهاد‌های مختلف با ما همکاری‌های خوبی را داشتند.

در بخش عملکرد توانستیم تصمیم گیری‌هایی در بخش آیین نامه‌های مختلف زنان داشته باشیم که از جمله آن‌ها می‌توان به ارائه کارنامه دانش آموزان به مادران که قبلا این اقدام صورت نمی‌گرفت اشاره کرد؛ بر این اساس مصوب شد کارنامه و پرونده دانش‌آموزان به هر دو والدین ارائه شود؛ همچنین دورکاری زنان دارای فرزند خردسال در دستور کار قرار گرفت؛ به دستور آقای رئیس‌جمهور و نامه‌ای که از سازمان اداری و استخدامی صادر شد، بسیاری از خانم‌های دارای فرزند خردسال توانستند دورکاری کنند.

در بخش ساختار معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، برنامه‎ هایی برای اداره کل‌ها و مشاوره‌های زنان در دست اقدام است و مراحل آخر تصویب را می‌گذراند، این ساختار را در هفت بند تدوین کردیم که انشالله اختیارات بیشتری به معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و مشاوران داده شود و از لحاظ بودجه‌ای تامین شویم و دستگاه‌های اجرایی معاونت مشکلی در عملکرد نداشته باشند. برخی از موارد دیگر که در کمیسیون‌ها مطرح بوده مانند در نظر گرفتن تسهیلات برای مددجویان، آسان گیری‌هایی در قوانین برای زنان سرپرست خانوار و همچنین اقداماتی برای بخش‌های محرومین در نظر گرفته شده و آماده تصویب است.

تخصیص وام صد میلیون تومانی برای زوج‌های دهه ۶۰

سفر‌های استانی دولت عمدتاً ارتباط با قشر محروم اختصاص داشته است؛ در سفر‌های استانی سعی بر این داریم که با مشکلات اقشار کارآفرین، کارگر‌ها و روستاییان از نزدیک آشنا شویم و محرومیت‌هایی که به دلیل بی عدالتی‌ها در جامعه اتفاق افتاده را از نزدیک لمس کنیم؛ این موارد در قانون گذاری، چگونگی تقسیم اعتبارات بسیار مهم است، لذا بیشترین اعتباراتی که سعی کردیم دریافت کنیم برای خانم‌های روستایی و زنان محروم بوده است. امیدواریم با اختصاص این اعتبارات مهاجرت معکوس را شاهد باشیم.

از جمله مواردی که در مدت کاری معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری تصویب شد، تخصیص وام صد میلیون تومانی برای زوج‌های دهه ۶۰ بوده است؛ همچنین تصویب وام کارآفرینی برای زنان روستایی و صندوق‌های خرد روستایی و وام‌هایی که برای زنان کشاورز به طور خاص در نظر گرفته شده است.

همچنین دختران بازمانده از تحصیل به طور ویژه مورد توجه دولت بودند و مصوب شد تا برای کسانی که بازمانده از تحصیل هستند، تبلت خریداری شود و این موضوع در همه استان‌ها مدنظر قرار گرفته شده ، لازم به ذکر است که این تقسیمات با توجه به نیاز استان‌ها و ترک تحصیل و بازمانده از تحصیل استان‌های محروم انجام شده است. ساخت و تکمیل مدارس خاص دختران و همچنین تجهیز مدارس، از اقداماتی بود که در حال انجام است تا دختران مهارت‌های مختلفی را یاد بگیرند و اشتغال برای آن‌ها فراهم شود.

شمار زنان سرپرست خانوار روز به روز در حال افزایش است

باشگاه خبرنگاران جوان: عمده مشکلات زنان که در سفر‌های استانی بازگو شد، چه بود؟

خزعلی: شمار زنان سرپرست خانوار روز به روز در حال افزایش است و متاسفانه امکانات و شرایط لازم برای اشتغال آن‌ها و برای آنکه بتوانند روی پای خود بایستند و به کمک‌هایی کمیته امداد و بهزیستی متکی نباشند فراهم نشده است. ما وظیفه داریم هر مقدار که می توانیم راه و شرایط را برای زنان سرپرست خانوار هموار کنیم تا با عزت نفس بتوانند زندگی خود را اداره کنند. این شرایط برای زنان در بسیاری از مناطق محروم سخت‌تر از مردان است؛ به طور مثال در بخش‌هایی نیاز به وثیقه است که در اختیار این زنان نیست و ما وظیفه خود می‌دانیم که قوانینی را به طور خاص برای آن‌ها تصویب کنیم تا مسیر را برایشان تسهیل کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: توانمندسازی و طلاق دو محور معاونت زنان بود؛ این دو محور به کجا رسید؟

خزعلی: اقدامات کارشناسی بر برنامه توانمند سازی زنان در این چند ماه صورت گرفته و این برنامه در دو بخش توانمند سازی و آسیب زدایی است. در قسمت توانمندسازی به مسئله سبک زندگی، تاب آوری و مسائلی که زنان با آن‌ها روبه رو هستند و همچنین مسائلی که نیاز دارند برای کار، زندگی و حضور در اجتماع مهارت‌ها و دوره‌هایی را ببینند، تمرکز کردیم. عمده مطلبی که در بخش توانمندسازی روی آن متمرکز هستیم، بحث کار آفرینی و اشتغال‌زایی برای خانم‌های سرپرست خانوار و به شکل عام‌تر، کسب و کار خانواده محور است.

می‌خواهیم اگر زنی سرپرست خانوار است و فرزند جوان فارغ التحصیل و بیکار دارد، در ابتدا برای آن جوان کاری فراهم کنیم و سپس برای زن سرپرست خانواده کار‌هایی را تعریف کنیم که بتواند در خانواده با هم همکاری کنند و یک تولید یا خدمت با پایه گذاری کنند.

همچنین کارشناسان و متخصصان ما هم تا ۵ سال در کنار آن‌ها هستند تا اشکالات را رفع کنند و برای بازار کار و برای آنکه بتوانند کار را به ثمر برسانند و به سود دهی برسند آن‌ها را همراهی کنند. در بخش آسیب زدایی این طرح آسیب‌هایی که متوجه جامعه زنان بوده و بخشی از آن بین زنان و مردان مشترک است وجود دارد؛ مثلا مسائلی که مربوط به خانواده است یا طلاق‌های عاطفی و رسمی و اختلافاتی خانوادگی و بحث اعتیاد و خودکشی. ما در این بخش نیاز داریم با تمرکز بر طلاق که در حال حاضر در خانواده‌ها به صورت تصاعدی بالا میرود، مشاوره‌های مستمری داشته باشیم. بنا شد که مشاوره قبل، حین و بعد از ازدواج را برای زوجین برگزار کنیم که دوره‌ی این مشاوره‌ها ۵ ساله است و مشاور‌ها تا ۵ سال با زوجین همراه هستند؛ امیدواریم این طرح فراگیر باشد و همه استان‌ها را پوشش دهد و هم از نظر کیفی به گونه‌ای باشد که شاهد اثرات و خروجی‌های آن باشیم.

حداقل بین ۵ تا ۱۰ مصوبه در هر استان مربوط به بانوان است

باشگاه خبرنگاران جوان: در سفر‌های استانی چند مصوبه برای بانوان تعیین شده است؟

خزعلی: با توجه به شرایط استان‌ها مصوبات متفاوت است، حداقل بین ۵ تا ۱۰ مصوبه در هر استان مربوط به بانوان بوده است؛ به طور مثال سعی کردیم برای ورزشگاه‌هایی که نیمه تمام بوده‌اند اعتبار بگیریم یا در مواردی که آمار خودکشی و یا طلاق بالا بوده، سعی کردیم از بخش‌های مختلف اعتباراتی را برای این آسیب‌های اجتماعی تدارک ببینیم. برنامه‌ جامعی را برای ارتباط تنگاتنگ با مردم در نظر داریم. همانطور که مشخصه‌ ویژه‌ی این دولت ارتباط با مردم بوده و در این مدت سعی کردیم به هر صورتی با مردم در ارتباط باشیم.

اعتقادمان بر این است که باید از مردم کمک بگیری؛ بسیاری از مشکلاتی که با آن در مناطق محروم مواجه هستیم را می‌توانیم با توانمندی‌های مردم و نیرو‌های جهادی منطقه رفع کنیم. طرح جامع ما متکی بر نیرو‌های مردمی است و امیدواریم با هم افزایی و تعامل بتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم و راهکار و ایده‌های نو برای جامعه زنان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: مسئله درج نام مادر در کارت ملی و اوراق هویتی فرزندان به کجا رسید؟

خزعلی: مسائل حقوقی از این دست و حساب بانکی و همچنین لایحه کرامت در حال بررسی هستند. گزارشی تفصیلی در قالب اقدامات ۱۰۰ روزه معاونت بانوان تدوین شده که به زودی منتشر می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زنان سرپرست خانوار طلاق گرفتن سفرهای استانی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری باشگاه خبرنگاران جوان زنان سرپرست خانوار سفر های استانی داشته باشیم برای زنان سعی کردیم استان ها برای آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۲۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی نژاد صبح پنجشنبه در آئین تجلیل از خادمان قرآن ضمن قدردانی از فعالیت‌های حوزه قرآنی صورت گرفته در ایام ماه مبارک رمضان در اصفهان اظهار کرد: قرائت قرآن از اهمیت بالایی برخودار است و این روند باید در جامعه بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه قرآن نور خانه است، ادامه داد: وقتی در خانه قرآن قرائت می‌شود، فرزندان قرآنی تربیت می‌شوند و باغ ویلایی نمی‌شوند.

امام جمعه اصفهان با بیان اینکه نور قرآن بهترین نوع تربیت برای فرزندان است، افزود: برخی تنها یک فرزند دارند و بر این باورند که تربیت فرزندان سخت است و این در حالی است که اگر خانواده‌ها با قرآن باشند به راحتی می‌توانند ۱۰ فرزند را به خوبی تربیت کنند.

وی با بیان اینکه پدر و مادر بودن در واقع معلمی است، گفت: وقتی پدر و مادر اهل قرآن و نماز نباشند، فرزندانشان قرآنی بار نمی‌آید.

آیت‌الله طباطبایی نژاد در ادامه با بیان اینکه همه دنیای کفر می‌دانند که از نظر نظامی حریف ایران نمی‌شوند، اضافه کرد: راه انقلاب با وجود دشمنان گم نمی‌شود و این از برکات قرآن است.

وی با بیان اینکه حیات طیبه از آن کسانی است که ایمان و عمل صالح داشته باشند، افزود: این افراد زنده هستند اما از ابعاد انسانیت خارج شده‌اند.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با بیان اینکه گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود، ابراز کرد: باید با آیه‌های قرآن زندگی کنیم و آیات کاربردی را به خوبی بشناسیم و استفاده کنیم.

کد خبر 6094939

دیگر خبرها

  • اقامت حدود چهار هزار تبعه خارجی مجاز در استان کرمانشاه
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • ساماندهی اتباع مجاز در کرمانشاه
  • تخصیص ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای متروی قم
  • انسیه خزعلی توضیح داد؛ طرح زیست عفیفانه در حوزه حجاب و عفاف چیست؟
  • اتباع مجاز در کرمانشاه ساماندهی می‌شوند
  • تمام اتباع مجاز ساماندهی می‌شوند 
  • خزعلی ابعاد «طرح زیست عفیفانه» را تشریح کرد
  • فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط‌های رند
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند