Web Analytics Made Easy - Statcounter

"لاله عثمانی" زن جوان افغان 3 سال پیش کمپین " نام من کو/ کجاست؟" را در افغانستان آغاز کرد. او و طرفدارنش به قوانینی که مانع درج نام زنان در شناسنامه فرزند یا بسیاری از گواهی‌های محضری دیگر می‌شود اعتراض دارند.

این زن جوان افغانی در این مدت برای تغییر رسم دیرینه درج نام پدر در کارت ملی فرزندان تلاش کرده و خواستار درج نام مادران روی این کارت‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنان افغان در یک نشست بزرگ مشورتی موسوم به "لویه جرگه" در شهر کابل افغانستان در آوریل 2019/ عکس: رویترز

کمپین "نام من کو/ کجاست؟" لاله عثمانی، سرانجام نتیجه داد و هفته گذشته باعث تغییر قانون در افغانستان شد. این تغییر در کشوری که گفتن اسم زنان در انظار عمومی تابو محسوب می‌شود، باعث شکل‌گیری بحث‌های داغی شده است.

گروه طالبان که به تازگی مذاکرات صلح و تقسیم قدرت با دولت افغانستان را آغاز کرده‌اند، در اولین موضع‌گیری‌ خود در باره حقوق زنان، اصلاح قانون را محکوم کردند. آنها که اینک درگیر گفت‌و‌گوهای صلح با دولت هستند قابلیت بازگشت به برخی از نهادهای دولتی را دارند.

لاله عثمانی زن 28 ساله و دانش آموخته علوم دینی به عنوان بانی کمپین "نام من کو"؟ در این باره گفت: از ابتدای این کمپین تا کنون با توهین، تحقیر و تهدید روبه‌رو شدیم.

برای عثمانی و بسیاری از زنان دیگر افغان، درج نام مادر روی کارت ملی در کنار نام پدر نشانه تشخیص حقوق زنان در جامعه است.

او در این باره گفت: این حق توسط اسلام به ما داده شده و ما می‌خواهیم حق خود را پس بگیریم.

کمپین لاله عثمانی در سال 2017 از شبکه‌های اجتماعی آغاز شد و در هفته گذشته پس از امضای  "اشرف غنی" رئیس‌جمهور  افغانستان روی اصلاحیه قانون نتیجه گرفت و به پیروزی رسید. از این پس مادران به اندازه پدران روی کارت شناسایی تولد فرزندانشان هویت دارند و شناخته می‌شوند.

در حالیکه رئیس‌جمهور و بسیاری از زنان "به رسمیت شناخته شدن " را تائید کرده و از آن حمایت می‌کنند، این اصلاح قانون خشم بسیاری را برانگیخته است.

"سعید اکبر آقا" که به عنوان یک مقام رسمی در دوران حکومت طالبان خدمت می‌کرد، در مذاکرات صلح هفته گذشته شهر "هرات" در باره اصلاح قانون درج نام مادران روی کارت‌های ملی گفت: درج نام مادر روی کارت‌های ملی الکترونیکی یک ننگ و رسوایی در افغانستان است.

"تغییر فرهنگ در افغانستان دشوار است"

رویترز در این باره نوشت: حقوق زنان افغان به شکل چشم‌گیری پس از فشار روی طالبان و اجبار آنها برای ترک قدرت در سال 2001 بهبود یافته است.

اما نگرانی برای حفظ چشم‌انداز این پیشرفت پس از بازگشت گروه‌های افراطی طالبان به بخش‌‌هایی از دولت در حال افزایش است.

طالبان می‌گویند که آنها تغییر کرده‌اند و در برخی از موارد به دختران اجازه تحصیل و کار در خارج از خانه را می‌دهند.

اما آنها در مورد جزئیاتی مانند الزام به پوشش صورت زنان در هنگام کار یا تحصیل در کنار مردان صحبت نکرده‌اند و تنها از رعایت احکام و شریعت اسلام می‌گویند. در اصل جزئیات اصلی تفکر آنها در مورد حضور زنان در جامعه هنوز برای بسیاری مبهم است.

بسیاری از زنان بی‌اعتمادی  و شک عمیقی به صداقت و اظهارات طالبان دارند.

"لاله عثمانی" 3 سال پیش کمپین "نام من کجاست" را آغاز کرد و در هفته گذشته رئیس جمهور افغانستان دستور اصلاح قانون و  درج نام مادران روی کارت ملی فرزندان را امضا کرد

"ذبیح‌الله مجاهد" سخنگوی گروه طالبان تائید کرد که گروه آنها با درج نام مادران روی کارت‌های ملی و شناسایی مخالفت می‌کند.

مجاهد به رویترز گفت: از دیدگاه مذهبی ذکر نام زنان در هر جایی در لیست ممنوعیت‌ها قرار دارد.

او افزود: ذکر نام مادر، همسر، خواهر و دختر از لحاظ فرهنگی در جامعه ما قابل تحمل نیست.

"لاله عثمانی" در این باره گفته است که از دیدگاه و نگرش طالبان ناامید است و تا زمان به رسمیت شناختن زنان دست از کارزار خود برنمی‌دارد. این درحالیست که او و هم‌فکرانش از ایمنی و امنیت خود نگرانند.

این زن افغانی می‌گوید: ما کار اشتباهی انجام نمی‌دهیم. بنابراین این کمپین و مبارزه را ادامه می‌دهیم تا هویت زنان را احیا کنیم.

او گفت: ما می‌دانیم که تغییر کار سختی است اما زمانی که کاری را شروع می‌کنیم نباید از موانع بترسیم و تسلیم شویم.

______________________________________

بیشتر بخوانید:

*63 درصد از زنان افغان فاقد اسناد هویتی *رئیس جمهور افغانستان 3 وزیر زن معرفی کرد *"نام من کو" کمپین زنان افغانستانی برای نوشتن نامشان در شناسنامه فرزند لینک کوتاه: asriran.com/0038cz

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: افغانستان درج نام مادر اصلاح قانون هفته گذشته رئیس جمهور زنان افغان روی کارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۵۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که از ماه جنوری تا مارچ سال جاری میلادی دست‌کم ۳۶ تن در پی حملات داعش در افغانستان کشته و ۱۱۸ تن دیگر زخمی شده‌اند.

 روز پنج‌شنبه، ۱۳ ثور، با نشر گزارشی به دستور شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان زیر سلطه طالبان گفته است که در این حملات بیشتر شیعیان هدف قرار گرفته‌اند.

براساس این گزارش، از ۶ تا ۱۱ جنوری، سه انفجار بمب‌دستی در شهر کابل سبب کشته و زخمی شدن دست‌کم ۷۹ غیرنظامی شده است.

یوناما افزوده است که در ۶ جنوری پنج غیرنظامی در پی انفجار مین جاسازی‌شده در یک بس مسافری در منطقه دشت‌برچی کابل کشته و ۲۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

همچنان در ۹ جنوری انفجار مین جاسازی‌شده در یک ماشین حامل کارمندان اداره زندان‌های طالبان در منطقه «الوخیل» کابل، سه کشته و ۱۳ زخمی برجا گذشته است.

این گزارش تصریح کرده است در تاریخ ۱۱ جنوری نیز در پی وقوع انفجاری در یک مارکت تجارتی واقع در دشت‌برچی کابل که هنوز نوعیت آن مشخص نشده است، سه تن کشته و ۲۱ تن دیگر زخمی شده‌اند.

مردان، زنان و کودکان شامل قربانیان این حملات هستند.

طبق یافته‌های یوناما، حمله انتحاری در مقابل نمایندگی کابل بانک در قندهار هم ۲۵ کشته و ۵۰ زخمی برجا گذاشته است.

این حمله در ۲۱ مارچ رخ داده بود.

مسئولیت تمام این حملات را گروه داعش بر عهده گرفته است.

گفتنی است که پس از ماه مارچ نیز کابل و هرات گواه حملات داعش بوده است.

در تازه‌ترین مورد، شام‌گاه دوشنبه، ۱۰ ثور، افراد تفنگ‌دار مربوط به داعش بر مسجد شیعیان در ولسوالی گذره هرات حمله کرده‌اند که در پی آن، شش تن به‌شمول زنان و کودکان کشته‌ شده‌اند و یک تن دیگر زخمی شده است.

این آمار قربانیان ناشی از حملات داعش در حالی ارایه می‌شود که طالبان همواره حضور فیزیکی جنگ‌جویان گروه داعش را در افغانستان رد کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • از افغانستان متحد دفاع می کنیم
  • کابل: به کسی اجازه تخریب وحدت ملی در افغانستان را نمی‌دهیم
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند